034-32658430

شماره دفتر مرکزی

09134406630

کارشناس فروش

نحوه نصب پل‌های دو جداره پلی اتیلن

نحوه نصب پل پلی اتیلن

فهرست مطالب

مهمترین مزیت پل های انعطاف پذیر این است که با تغیر شکلی که در اثر فشار عمودی وارد شده به خود می دهند، مقداری از این نیرو ها را به دیوارهای جانبی ترانشه منتقل می کنند و در واقع بر خلاف پل های صلب که تمام این نیرو ها را به تنهایی تحمل میکنند. مهمترین مسئله  در کارگذاری پل پلی اتیلن، رفتار متقابل پل و خاک در ارتباط با یکدیگر است.

نکات مهم در نصب پل‌های پلی اتیلنی

در واقع سیستم پل _ خاک مثل یک ساختار کامپوزیتی عمل می کند که در آن خواص سیستم می تواند افزون بر میانگین خواص اجزا باشد. با انتخاب جنس مناسب و درصد کوبش خاک اطراف پل، می توان از ایمن بودن و عمر طولانی پل اطمینان لازم را حاصل نمود، این مهم در کلیه عملیات انتقال و جا به جایی و انباشت تا حفر ترانشه و نصب خاکریزی، بدون داشتن دقت کافی، تجربه لازم و بررسی های مناسب حاصل نمی‌شود.

از نکاتی که باید حین نصب رعایت نمود، می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  1. عرض ترانشه تابعی است از قطر خارجی پل، روش کوبش و خاک پشت بند می باشد. با در نظر گرفتن عوامل اشاره شده عرض ترانشه باید در حداقل میزان مجاز انتخاب شود: لذا از هر گونه تعریض بی مورد جدا باید خودداری شود.

زیرا هرچه عرض ترانشه بیشتر باشد، فشار خاک روی پل نیز بیشتر خواهد شد حداقل عرض ترانشه طبق بخش 30 دستور العمل AASHTO یک و نیم برابر قطر خارجی پل است.

2. از مرطوب شدن ترانشه حین عملیات نصب پل ها باید به شدت جلوگیری شود.

-چگونگی تهیه بستر ترانشه از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. کف ترانشه باید صاف و عاری از هرگونه سنگ تیز باشد. پیشنهاد می شود  در صورتی که خاک کف ترانشه مناسب نیست، برای بستر سازی از خاک با کیفیت بالاتر که از محل دیگر تامین میشود استفاده گردد.

3. خاک پشت بند باید به خوبی کوبیده شود. هرچه کوبش خاک کنار پل بهترانجام شود، رفتار پل تحت فشارهای خارجی بهترو مناسب تر خواهد خواهد بود.

– برای کوبش خاک بالای پل(خاکریز ابتدایی و نهایی) باید از وسایل و تجهیزات مناسب استفاده نمود.

بستر مناسب برای نصب پل

بستر مناسب برای نصب پل دو جداره

بستر برای ثابت نگهداشتن پل در محل خود است و به عنوان تکیه گاهی نرم برای پل می باشد. نکته بسیار مهم در تهیه بستر برای پل های پلی اتیلنی این است که در تهیه آن به هیچ عنوان از مواد سخت نظیر سیمان و بتن نباید استفاده شود. در تهیه بستر، خاک باید به طور یکنواخت در کف ترانشه  ریخته و کوبیده شود و قطر دانه های خاک نباید بیشتر از32 میلیمتر باشد.

ارتفاع بستر باید در حدود 10 سانتیمتر و درصد کوبش آن نیز حداقل 90% باشد.

قسمت پشت بند، وظیفه اصلی تحمل نیرو های عمودی ناشی از خاک و بار ترافیکی رابر عهده دارد. خاک پشت بند باید بصورت لایه لایه در دو سمت خط پل تهیه و کوبیده شود که ارتفاع این لایه ها با افزایش دانه بندی خاک بیشتر می شود.نکته مهم در تهیه پشت بند، چگونگی کوبش خاک لایه های آن است. در این مرحله باید دقت داشت تا پل از محل اصلی خود  خارج نشده و از وسایلی استفاده نمود تا فشار مضاعف روی پل اعمال نکنند و به آن ضربه وارد ننمایند.

عرض ترانشه هم باید به میزانی باشد تا عملیات کوبش، خصوصا در گوشه‌های کانال (محل تقاطع کف بستر با دیواره ها ) به خوبی و سهولت قابل انجام باشد. ارتفاع پشت بند باید تا خط وسط پل بالا بیاید. خاک استفاده شده در قسمت پشت بند از هر جنسی که باشد، باید حداقل تا90% کوبیده شود.

در طراحی وسفارش نکات زیر باید در مرحله اول روشن باشد تا در اجرا مشکلی پیش نیایید.

  • طول پل، متناسب با درخواست مشتری تولید می گردد ( در هر متراژ) و فقط به علت محدودیت حمل حداکثر 12 متر تولید می گردد.
  • نحوه حمل و نگهداری پل ها با توجه به وضعیت محل اجرا مشخص و برنامه ریزی شود.
  • امکانات مورد نیاز و تعداد آنها جهت پل ها متناسب با قطر و طول پل ها تعیین گردد.
  • در زمان سفارش پل، طول آن باید معادل بیشترین عرض جاده در محل نصب پل باشد.(پایین ترین قسمت خاکریز)

جهت سفارش پل پلی اتیلنی با همکاران فروش در ارتباط باشید.

09134406630

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *