034-32658430

شماره دفتر مرکزی

09134406630

کارشناس فروش

انواع منهول کدام است؟ کاربرد هر کدام چیست؟

منهول پلی اتیلن پیش ساخته

فهرست مطالب

منهول‌ها از لوله‌ها و یا قطعات بتنی، آجری یا پلی اتیلن ساخته می‌شوند که برای دسترسی به زیرزمین یا سیستم‌های زیرزمینی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سازه‌ها در مکان‌های مختلفی از جمله خانه‌ها، ساختمان‌ها، صنایع و زمین‌های عمومی نصب می‌شوند و نقش مهمی در مدیریت و تعمیرات تاسیسات فاضلاب، آب، گاز و برق دارند. در زیر انواع مختلف منهول‌ها را آورده و معایب و مزایای هر کدام را بررسی می‌کنیم.

انواع منهول از نظر جنس

  1. منهول آجری

  2. منهول بتنی

  3. منهول پلی اتیلن

  4. منهول کامپوزیتی

منهول آجری

منهول آجری

منهول‌های آجری که بیش از هزاران سال قدمت دارند، از جمله قدیمی‌ترین و ساده‌ترین نوع از انواع منهول فاضلاب بودند که در بخش‌های مختلفی از سیستم فاضلاب مورد استفاده قرار می‌گرفتند و خطوط مختلف را به هم متصل می‌کردند. در حال حاضر این نوع منهول‌ها به دلیل مشکلاتی مانند عدم مقاومت کافی در برابر زلزله، فشار و ضربه، و احتمال نشت فاضلاب، کاملا منسوخ شده‌اند و در محیط‌های شهری استفاده نمی‌شوند. در نقاطی که نیاز به اتصال خطوط و دسترسی به تجهیزات وجود دارد، اما هزینه ساخت منهول‌های دیگری مانند پلیمری یا بتنی نیست، می‌توان از آجر برای ساخت اتاقک‌های کوچکتری استفاده کرد. با این حال، باید توجه داشت که این منهول‌ها به مرور زمان دچار تخریب می‌شوند و احتمال نشت فاضلاب در آن‌ها بالاست.

منهول بتنی

منهول بتنی

منهول‌های بتنی، در مقایسه با منهول‌های آجری، دارای مزایای بیشتری هستند و از نظر مقاومت در برابر فشار، ضربه و زلزله عملکرد بهتری دارند. با این حال، ساخت و تولید آنها هزینه بیشتری نیاز دارد و زمان بیشتری را می‌طلبد. علاوه بر این، منهول‌های بتنی دارای وزن بالایی هستند و حمل و نقل آنها دشوار است. همچنین، احتمال نشت آب و فاضلاب به آنها وجود دارد. منهول‌های بتنی گاهی با سپتیک تانک‌های بتنی اشتباه گرفته می‌شوند، در حالی که دارای کاربردهای متفاوتی هستند و سپتیک تانک‌ بیشتر برای تصفیه مقدماتی فاضلاب استفاده می‌شود.

منهول پلی اتیلنی

منهول فاضلاب پلی اتیلن

منهول های پلی‌اتیلنی بهترین نوع منهول هستند که امروزه بسیار پرطرفدار شده‌اند و به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارند، استفاده‌های متنوعی دارند. این منهول ها در مقایسه با سایر منهول ها، وزن کمتری دارند و مقاومت بسیار خوبی در برابر مواد اسیدی و قلیایی دارند.

همچنین، قیمت منهول های پلی‌اتیلنی کمتر از سایر منهول ها است و در برابر فشار بارهای مرده و ترافیک زنده، خوب مقاومت می‌کنند. یکی از مزایای دیگر منهول های فاضلاب پلی‌اتیلنی، آب‌بند بودن کامل آنهاست که جلوی خروج سیالات را می‌گیرد و به همین دلیل، به محیط زیست آسیبی نمی‌رسانند.

منهول کامپوزیتی (GRP)

منهول کامپوزیتی یک سازه ساخته شده از ترکیب مواد مختلف است که به طور عمده از مواد کامپوزیتی مانند فیبرکربن، فیبرگلاس، رزین‌های اپوکسی و مواد پلیمری دیگر تشکیل شده است. مهم‌ترین کاربردهای منهول‌های GRP استفاده در مناطقی است که دارای آب‌های سطحی می‌باشند زیرا  آب‌بندی خوبی دارند و همچنین برای هندهول، حوض شیرآلات و اتاقک برق نیز استفاده می‌شود.

بزرگ‌ترین ایراد منهول فاضلاب کامپوزیتی این است که باید از قبل اندازه دقیق آن مشخص شود و سپس در کارخانه تولید شده و به محل پروژه منتقل یابد. ایراد دوم این نوع منهول وزن زیاد آن است و برای حمل‌ونقل آن نیاز به ماشین‌آلات صنعتی است. 

منهول کنترل ترافیک

منهول ترافیکی

دسته‌بندی و تقسیم منهول ها را می‌توان بر اساس میزان تحمل فشار و بار وارد شده بر آنها انجام داد. منهول های عادی و آدم‌رو تا 12.5 تن بار را تحمل می‌کنند در حالی که منهول های کنترل ترافیک قادر به تحمل 25 تن بار هستند و بیشتر در خیابان‌ها و کوچه‌ها استفاده می‌شوند. درپوش منهول ها نیز انواع مختلفی دارند و در موقعیت‌های مختلف استفاده می‌شوند. درپوش‌های رایج منهول شامل درپوش‌های آهنی با روکش چدن داکتیل، درپوش‌های RECESSED و درپوش‌های SOLID TOP هستند که هر کدام از ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی دارند.

انواع منهول از نظر ابعاد

  1. منهول معمولی
  2. منهول کم عمق
  3. منهول عمیق

منهول‌های معمولی عمدتا در خطوط فاضلاب یا زهکشی استفاده می‌شوند و عمق آنها حدود ۱۵۰ سانتی‌متر است. این منهول‌ها دارای درپوش سختی هستند و به شکل مربع، مستطیل و دایره در دسترس هستند.

منهول‌های کم‌عمق عمدتا در ابتدای مسیر فاضلاب یا زهکشی و در مناطق با ترافیک کم استفاده می‌شوند. عمق این منهول‌ها حدود ۷۵-۹۰ سانتی‌متر است و برخی از آنها با نام اتاق‌های بازرسی نیز شناخته می‌شوند. درپوش آنها سبک است.

منهول‌های عمیق که عمق آنها بیشتر از ۱۵۰ سانتی‌متر است، دارای درپوش ضخیمی هستند و برای دسترسی به تجهیزات و خطوط لوله از نردبان استفاده می‌شود.

پایان سخن:

اگر به دنبال بهترین و با کیفیت ترین نوع منهول هستید، پیشنهاد ما منهول پلی اتیلنی است که دارای مزایای بسیار و طول عمر بالاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *